Anti-Corona Schoonmaak

Naar aanleiding van de Corona uitbraak hebben wij meteen maatregelen genomen. Op deze pagina houden wij onze bezoekers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en het nieuws op het gebied van corona en hygiëne maatregelen. Daarnaast krijgen we steeds meer vragen van onze klanten om de raakvlakken van hun kantoor of object Corona-proof schoon te maken. We hebben onze dienstverlening dan ook uitgebreid met ons ‘Anti-Corona Cleaning Team’.

Een virus verdwijnt niet zo maar en aangezien de pandemie zich over de hele wereld verspreidt, is het een goed moment om in te zien hoe het professioneel; schoonmaken juist de verspreiding van bacteriën kan helpen voorkomen. Zo kunt u het risico op infectie bij uw medewerkers verminderen. Het huidige virus wordt voornamelijk van persoon op persoon overgedragen via kleine druppeltjes speeksel of andere lichaamsvloeistoffen die in de lucht zweven en op raakvlakken achterblijven. Hierdoor kan het virus verspreidt worden als een medewerker dit aanraakt.

Professionele schoonmaak van de zogenaamde raakvlakken zal het risico op verdere overdracht van het corona virus en andere ziekteverwekkers verminderen.

Wat is het verschil tussen reinigen en desinfecteren?

Er is een handig onderscheid te maken tussen reinigen en desinfecteren . Reinigen betekent het fysiek verwijderen van organisch materiaal zoals ziektekiemen en vuil van oppervlakken. Desinfectie betekent het gebruik van chemicaliën om ziektekiemen op oppervlakken te doden. Professionele reiniging en desinfectie zijn en blijven dus erg belangrijk.

Wat kan er dan besmet zijn ?

Het is moeilijk om dat precies taan te geven. Wanneer iemand hoest of niest, is het waarschijnlijk dat de oppervlakken die zich in de buurt bevinden, besmet.
Handen zorgen ook vaak voor het overbrengen van ziekteverwekkers van de ene plaats naar de andere, dus items die mensen vaak aanraken, lopen het grootste risico om besmet te raken. Veel voorkomende items met bacteriën zijn Computers, Laptops, Toetsenborden, Machines, Toiletten, Kranen en Deurgrepen. Wat vaak wordt vergeten zijn apparaten zoals de mobiele telefoons en iPads.

Verontreinigde oppervlakken

Als een oppervlakte vervuild raakt of u denkt dat het besmet zou kunnen zijn, zal het virus worden gedood als het professioneel wordt schoongemaakt met een milieuvriendelijk desinfectiemiddel. Hoe er, professioneel, wordt gereinigd is belangrijk. Je moet juist voorkomen dat, tijdens het reinigen, de omgeving niet opnieuw wordt besmet. Wij werken dan ook van de ene kant van een oppervlak naar de andere, met een zogenaamde “S” -vorm, om dit te garanderen.

Preventie is altijd het beste

Houd er dus rekening mee dat oppervlakten een belangrijke rol spelen bij het overdragen van ziekteverwekkers.

Voorkomen dat deze in besmet raken, is net zo belangrijk als het schoonmaken. Er zijn al enkele dingen die u kunt doen om de hoeveelheid vervuiling van oppervlakten te verminderen:

– Als je hoest en niest, doe dat in een tissue of in je elleboog, en desinfecteer of was je handen onmiddellijk !!
– Was sowieso uw handen regelmatig.

Anti Corona Cleaning Team

We hebben jarenlang ervaring op het gebied van schoonmaak en onderhoud van bedrijfsruimten en kantoren. Wij willen onze expertise in hygiëne dan ook inzetten om ervoor te zorgen dat het risico op besmetting zo vel mogelijk beperkt wordt. Daarom hebben we ons “Anti Corona Cleaning Team” in het leven geroepen. Wat kan ons Team voor u doen ?

  • Reiniging en desinfecteren van oppervlakken in gemeenschappelijke ruimtes;
  • Alle deuren, lichtschakelaars, toetsenborden, laptops handgrepen, toiletten en gootstenen desinfecteren met een milieuvriendelijk ontsmettingsmiddel;
  • Tafels, bureaus , stoelen en andere meubilair ontsmetten;